Τα φίλτρα νερού CLARIS καταργούν την αφαλάτωση
Τα άλατα προκαλούν αλλοίωση στη γεύση
Για την προετοιμασία ενός καφέ θα πρέπει αρχικά να ζεσταθεί το νερό. Κατα τη διαδικασία αυτή ωστόσο σχηματίζονται άλατα, τα οποία επικάθονται όχι μόνο στο δοχείο νερού της μηχανής, αλλά και στα υπόλοιπα μέρη απ’ όπου περνάει το νερό. Με τον καιρό τα σωληνάκια της μηχανής φράζουν από τα άλατα με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η διαδικασία θέρμανσης και να καταναλώνεται πολύ περισσότερη ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην καταστροφή της μηχανής. Ο σχηματισμός αλάτων στη μηχανή έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις και στον καφέ. Παρ’ όλο που μια μικρή ποσότητα ανθρακικού ασβεστίου είναι πολύ σημαντική στη γεύση του καφέ, όταν υπάρχει σε μεγαλύτερη ποσότητα εμποδίζει να αναδυθούν τα αρώματα του καφέ, κυρίως λόγω της διακύμανσης της θερμοκρασίας, ενώ δίνει μια δυσάρεστη επίγευση στον καφέ.
Τα φίλτρα νερού CLARIS καταργούν την αφαλάτωση
Η ποιότητα του νερού είναι ζωτικής σημασίας για τη γεύση του καφε γιατί ένας καφές αποτελείται ουσιαστικά από 98% νερό. Εκτός από το ασβέστιο, τα μέταλλα και το φθόριο, το νερό από τη βρύση σε πολλές περιοχές περιέχει ίχνη μόλυβου, χαλκού, αλουμίνιου και χλώριου. Το φίλτρο νερού CLARIS τοποθετείται απ’ευθείας στο δοχείο νερού και εξασφαλίζει φρέσκο φιλτραρισμένο νερό σε κάθε σας καφέ. Απορροφά εντελώς τις επιβλαβείς ουσίες διατηρώντας παράλληλα τα σημαντικότερα στοιχεία που βοηθούν να ξεδιπλωθεί όλο το άρωμα και η γεύση του καφέ. Όταν η ποιότητα του νερού είναι καλή, κάθε φλυτζάνι καφέ αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία. Με τη χρήση των φίλτρων νερού CLARIS εκτός του ότι έχετε πάντα τη βέλτιστη ποιότητα στο νερό και κατά συνέπεια στο ρόφημά σας, δεν χρειάζεται να κάνετε αφαλάτωση.