Σας φαίνεται ότι ο καφές έχει πικρή γεύση?

Αυτό το συστατικό μπορεί να τον κάνει αμέσως πιο απολαυστικό!

Υπάρχει κάποιο συστατικό που να εξαφανίζει αμέσως την πίκρα του καφέ; Ναι, και όντως λειτουργεί. Όχι – δεν πρόκειται για την ζάχαρη. Το συστατικό για το οποίο μιλάμε υπάρχει σίγουρα στο ντουλάπι κάθε σπιτιού. Και το καλύτερο από όλα; Δεν έχει μόνο πολύ λιγότερες θερμίδες απ’ ό,τι η ζάχαρη, αλλά είναι και πιο υγιεινό ταυτόχρονα!

Όσο για τον τέλειο καφέ, οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι προτιμούν τον καφέ τους με λίγο γάλα, ενώ άλλοι με τουλάχιστον 2 κουταλάκια ζάχαρη. Όμως και οι 2 αυτοί τύποι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο προσπαθούν να εξαφανίσουν ή τουλάχιστον να κάνουν όσο πιο ήπια μπορούν την πικρή γεύση του καφέ. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με ένα συνηθισμένο μπαχαρικό. Ακόμη κι αν ως τώρα αποφεύγατε τον καφέ επειδή σας φαινόταν πικρός, αυτό το tip θα πρέπει να σας κινήσει το ενδιαφέρον!

Ο καφές έχει πικρή γεύση: Με αυτό το κόλπο μπορείτε να τον κάνετε αμέσως πολύ γευστικό.

Επειδή δεν θέλουμε να σας κρατάμε άλλο σε αγωνία, το συστατικό που μπορεί άμεσα να κάνει την γεύση του καφέ πιο ήπια είναι η κανέλα! Ναι, το δημοφιλές μπαχαρικό δεν είναι κατάλληλο μόνο για να δίνει γεύση σε μπισκότα, κέικ και άλλα παρόμοια είδη, αλλά μπορεί να καλύψει και την δυσάρεστη πικρή γεύση που έχουν ορισμένα χαρμάνια καφέ. Απλά προσθέστε ένα κουταλάκι κανέλα απ’ ευθείας στον αλεσμένο καφέ και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω το ζεστό νερό. Εάν χρησιμοποιείτε μηχανή με κάψουλες καφέ ρίξτε πρώτα λίγη κανέλα στο άδειο φλιτζάνι σας και μετά πατήστε το κουμπί για τον καφέ. Έπειτα ανακατέψτε τον καφέ για λίγο και θα διαπιστώσετε πως έχει λιγότερο πικρή γεύση και έχει γίνει πιο γευστικός. Μην ανησυχείτε, με τον τρόπο αυτό ο καφές σας δεν θα θυμίζει χριστουγεννιάτικα κουλουράκια – βάζουμε μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα.

Ο καφές σας έχει ξινή  γεύση: έτσι θα λύσετε το πρόβλημα

Ο καφές σας δεν έχει πλέον πικρή γεύση αλλά περισσότερο ξινή; Και αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα. Το μονό που θα πρέπει να κάνετε είναι να παρακολουθείτε την θερμοκρασία του νερού στη μηχανή καφέ. Η ιδανική θερμοκρασία ενός καφέ για τα περισσότερα είδη παρασκευής βρίσκεται ανάμεσα στους 92°C – 96°C. Εάν η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή από 85° C η γεύση του καφέ είναι αραιωμένη και ξινή. Ανάλογα με την θερμοκρασία του νερού κατά την παρασκευή του καφέ απελευθερώνονται και τα διάφορα αρώματά του. Εάν φτιάχνετε τον καφέ σας με French Press καλό θα ήταν να έχετε κι ένα θερμόμετρο στο χέρι.

Ο καφές δεν έχει πια καλή γεύση: 6 πιο συχνοί λόγοι

Μερικές φορές ο καφές μπορεί να μην έχει ούτε πικρή, ούτε και ξινή γεύση, μπορεί απλώς να μην έχει πια γεύση. Και αυτό είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν ανυπομονείτε να πιείτε έναν φρέσκο καφέ το πρωί. Πώς όμως γίνεται ο καφές να μην έχει πια καλή γεύση; Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για αυτό:

Το νερό είναι πολύ σκληρό. Η μεγάλη σκληρότητα του νερού εξουδετερώνει τα οξέα και την φρουτώδη γεύση του καφέ με αποτέλεσμα η γεύση του να είναι πολύ εξασθενημένη. Σε αυτήν την περίπτωση ένα φίλτρο νερού μπορεί να βοηθήσει.

Η θερμοκρασία του νερού δεν είναι ιδανική. Εάν η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ υψηλή, τότε ο καφές θα έχει πικρή γεύση. Αν είναι πολύ χαμηλή, τότε η γεύση του καφέ θα είναι αραιωμένη και ξινή. Κατά την προετοιμασία του καφέ καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα θερμόμετρο.

Η καφετιέρα δεν καθαρίζεται τακτικά. Αυτός είναι άλλος ένας συνηθισμένος λόγος που αλλοιώνει την γεύση του καφέ.

Η σχέση μεταξύ νερού και καφέ δεν είναι ισορροπημένη.

Ο ίδιος ο καφές που χρησιμοποιείτε μπορεί να είναι το πρόβλημα. Μερικές φορές χρειάζεται πραγματικά κάποιος χρόνος μέχρι να βρείτε την ποικιλία καφέ που σας ταιριάζει.

Είστε κρυωμένοι; Ένα κρυολόγημα μπορεί να επηρεάσει την γεύση σας και ξαφνικά ο καφές να μην είναι πια γευστικός. Το ίδιο μπορεί να συμβεί επίσης σε γυναίκες, σε περίοδο εγκυμοσύνης.

Αναζήτηση Μηχανής Καφέ

Η ιδανική λύση καφέ για τον χώρο σας
Με λίγα μόνο κλικ θα λάβετε μια εξατομικευμένη προσφορά για μηχανή καφέ με πλεονέκτημα online τιμής έως και 30%.

1Τοποθεσία
2Κατανάλωση
3Συσκευή
4Υποβολή