Καφές στο γραφείο:

Ένας καλός καφές κάνει τους συνεργάτες σας χαρούμενους

Γραφείο χωρίς καλό καφέ είναι σαν καλοκαίρι δίχως παγωτό – βαρετό! Επειδή ένας φρέσκος καφές μετά το μεσημεριανό διάλειμμα δεν φέρνει μόνο νέα ενέργεια, αλλά δημιουργεί και καλή διάθεση. Ένα τόσο μικρό, συναρπαστικό ρόφημα χαλαρώνει την ατμόσφαιρα της ομάδας. Σε πολλά μέρη ένα φλυτζάνι καφέ χαλαρώνει και φέρνει την διάθεση για κουβέντα. Εν ολίγοις: Η κατανάλωση καφέ είναι πλέον σταθερά συνδεδεμένη με τον πολιτισμό μας και δεν μπορεί να λείπει από τον χώρο εργασίας.

  1. Ο καφές στον χώρο εργασίας χρειάζεται μόνο 2 πράγματα…

Αφού περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στην εργασίας μας είναι σημαντικό για την ικανοποίηση των συνεργατών μας να προσφέρουμε καφέ υψηλής ποιότητας στο γραφείο μας! Η Solino προσφέρει ειδικές προσφορές για εταιρείες – μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Γνωρίζατε ότι ο καφές μπορεί στην πραγματικότητα να παρακινήσει ένα ολόκληρο team? Μόνο όταν είναι ποιοτικός φυσικά.

Μια ηλεκτρική μηχανή καφέ θα πρέπει για λόγους ασφαλείας να τοποθετείται σε πυρίμαχη επιφάνεια, ιδανικά στον χώρο της κουζίνας. Επενδύστε λοιπόν, σε μια καλή, ασφαλή και ανθεκτική συσκευή που θα εξακολουθεί να λειτουργεί σας καινούρια ακόμη και μετά από 1.000 φλυτζάνια.

Στα περισσότερα γραφεία θα βρείτε κάποια πολύ παλιά, πλαστική, κιτρινισμένη συσκευή που στάζει καφέ. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι! Μια καλή μηχανή καφέ φίλτρου είναι ποιοτικότερη και καλύτερη από την φήμη της, δεν χρειάζεται απαραίτητα να επιλέξετε κατευθείαν μια υπεραυτόματη μηχανή! Ειδικά σε μικρά γραφεία, ένας καλός μύλος άλεσης μαζί με μια French Press μηχανή, είναι αρκετά. Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε, μπορείτε να επιλέξετε μια παραδοσιακή εσπρεσσομηχανή με κλείστρο. Αποκτήστε μια καλή μηχανή για το γραφείο σας και αμέσως έτοιμο το café σας! Είναι επίσης πολύ πιο πρακτικό από το να φέρνετε την παλιά σας καφετιέρα από το σπίτι , η οποία εγγυημένα δεν θα κρατήσει πολύ περισσότερο και δεν παράγει πλέον και τα καλύτερα αποτελέσματα. Κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται γιατί αποτελεί πηγή κινδύνου σε περίπτωση βραχυκυκλώματος.

  1. Πώς όμως έρχεται ο καφές στο γραφείο?

Το πώς τροφοδοτείται ένα γραφείο με καφέ είναι μια συχνή ερώτηση. Όπως σε κάθε κοινόχρηστο χώρο, κάθε γραφείο έχει και το δικό του σύστημα. Κάποιοι χρησιμοποιούν λίστες που αναγράφεται ποιος αγόρασε καφέ τελευταία φορά, ή μάλλον ποιος και πόσο καφέ αγόρασε, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το πόσο καφέ κατανάλωσε. Ή πολλές φορές υπάρχει “κοινό ταμείο” και ο καθένας βάζει ένα συμφωνημένο ποσό σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. Τέλος, έχουμε δει ακόμα και ντουλάπια γραφείου που η κάθε ομάδα φυλάει το δικό της δοχείο με καφέ και το προσέχει σαν τα μάτια της.

Τέτοια συστήματα όμως περιέχουν μια πιθανότητα σύγκρουσης. Ναι, ο καφές για πολλούς είναι τόσο σημαντικός που μπορεί να έρθετε σε άβολη κατάσταση. Γιατί ενώ ο ένας έχει την αίσθηση πως είναι ο μόνο που αγοράζει καφέ για το γραφείο, ο άλλος να θεωρεί πως ποτέ η ποσότητα δεν είναι αρκετή. Κι ενώ ένα άτομο μπορεί να εκτιμά τον καφέ που παράγεται με βιώσιμο τρόπο, κάποιο άλλο να αγοράζει ότι βρει μπροστά του από το ράφι του σουπερμάρκετ. Το θέμα είναι πως όλοι έχουν την ευκαιρία και την επιλογή να καταλήξουν σε μια συμφωνία. Και τίποτα δεν είναι χειρότερο από τις ασφυκτικές συμφωνίες για μηχανές καφέ που αναγκάζουν τους πελάτες τους να χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο τύπο καφέ. Και η εμπειρία δείχνει: ένα γραφείο με χάλια καφέ, δεν είναι ένα χαρούμενο γραφείο.

Μια “συνδρομή”, όπως θα λέγαμε καφέ φροντίζει για τις παραγγελίες στον χώρο εργασίας σας.

Για να αποτρέψετε τέτοιες εντάσεις στο γραφείο μπορείτε να διευκολύνετε την προμήθεια του καφέ στο γραφείο. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με μια συνδρομή καφέ, όπως προσφέρουν πλέον όλο και περισσότεροι μικροί έμποροι και νεοσύστατες εταιρείες καφέ. Μικροί coffee roasters και έμποροι καφέ, οι οποίοι συνεργάζονται με μικρούς συνεταιρισμούς και δεν πωλούν τον καφέ τους μέσω μεγάλων διαύλων διανομής, μπορούν με την αποστολή του καφέ τους να διευρύνουν το πελατολόγιό τους. Εάν επιλέξετε μια συνδρομή για το γραφείο σας σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις θα λαμβάνετε τον καφέ σας πολύ πιο εύκολα και θα διαπιστώσετε πως συνήθως είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας.

Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας συνδρομής είναι προφανή:

Πάντα φρέσκος καφές στον χώρο σας
Τα προϊόντα μπορούν να εναλλάσσονται
Οι παραγγελίες μπορούν να αναβληθούν ή και να παραλειφθούν
Η ποσότητα των συναδέλφων μπορεί να προσαρμοστεί ανά πάσα στιγμή

Ξεχωριστό τιμολόγιο για κάθε παραγγελία

Ξεχάσατε να πάρετε έγκαιρα φρέσκο καφέ για το γραφείο και η συσκευασία κοντεύει να αδειάσει ενώ το συνέδριο πλησιάζει? Πριν αδειάσει εντελώς συνήθως κάποιος συνάδελφος θα πρέπει να τρέξει στο σουπερμάρκετ.. Κλείνοντας μια συνδρομή καφέ αυτό δε θα σας συμβεί ποτέ! Γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ορίσετε έναν ρυθμό παραγγελιών τον οποίο μπορείτε να τροποποιήσετε ανά πάσα στιγμή. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που μια συνδρομή καφέ είναι πρακτική για κάθε είδους εταιρείες. Έτσι, κανείς δεν θα χρειάζεται να κρατάει λίστα ή να ενοχλείτε από την μάρκα καφέ που αγόρασε κάποιος άλλος. Ένας τέτοιος αυτοματισμός εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο και αποτρέπει  τις εντάσεις.

Για όποιον δεν είναι σίγουρος, έχουμε και δοκιμαστικά πακέτα. Υπάρχουν κόκκοι καφέ που είναι πιο κατάλληλοι για καφέ φίλτρου και άλλοι που συστήνουμε για χρήση σε υπεραυτόματες μηχανές καφέ.

Δικαιολογήστε τον καφέ ως έξοδο γραφείου

Ποιός είναι όμως ο καλύτερο τρόπος να χειριστεί κανείς την πληρωμή του καφέ? Άλλωστε δεν πίνουν όλοι την ίδια ποσότητα κι έτσι δεν είναι δίκαιο να πληρώνουν όλοι το ίδιο μερίδιο. Πριν καταφύγετε στο να σχεδιάσετε κάποιο έξυπνο σύστημα για το ποιος-ήπιε-πόσο-καφέ σας έχουμε μερικές πληροφορίες σχετικά με την χρέωση κόστους του καφέ στο γραφείο.

Το ότι ο καφές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας και ότι το διάλειμμα για καφέ στην εργασία είναι κάτι που επιβάλλεται, το γνωρίζει ακόμη και η εφορία. Έτσι τα έξοδα για τον καφέ του γραφείου μπορούν να περαστούν ως και επαγγελματικά έξοδα. Ακόμη ένας λόγος οι εργοδότες να παραγγέλνουν τον καφέ είτε με συνδρομή, είτε με μεμονωμένη παραγγελία κάθε φορά και να το περνάνε ως έξοδο στο γραφείο. Με τον τρόπο αυτό ευχαριστούν τους υπαλλήλους τους, καθώς επίσης διασφαλίζουν ότι η παραγγελία και κατανάλωση καφέ στο γραφείο δεν οδηγεί σε συζητήσεις και εντάσεις, αλλά συμβάλλει σε μια δημιουργική και επικοινωνιακή ατμόσφαιρα εργασίας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πολλές εταιρείες βασίζονται στον καλό καφέ και είμαστε σε θέση να προμηθεύουμε ήδη πολλές από αυτές σε τακτική βάση. Από μικρές νεοσύστατες εταιρείες ως και μεγάλες πολυεθνικές, όλοι επιλέγουν πλέον αυτόν τον τρόπο να προμηθεύονται τον καφέ και όλοι μένουν ικανοποιημένοι!

  1. Το διάλειμμα για καφέ ανήκει στις ώρες εργασίας? 

Ακόμη κι αν ένα τέτοιο διάλειμμα για καφέ κάνει καλό στην διάθεση της ομάδας και προσφέρει στη διάθεση για εργασία, επίσημα θεωρείται διάλειμμα που αφαιρείται από τις ώρες εργασίας. Η κατάσταση είναι βέβαια διαφορετική εάν πίνετε τον καφέ σας ενώ εργάζεστε. Ωστόσο πολλοί εργοδότες δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα όταν οι εργαζόμενοι μιλάνε μεταξύ τους πού και πού πίνοντας ένα φλυτζάνι καφέ. Γιατί γνωρίζουν ότι αυτό είναι καλό για την εργασιακή κουλτούρα και ότι συχνά ανταλλάσσονται πληροφορίες που αφορούν στην δουλειά κατά την διάρκεια των coffee breaks. Σε κουζίνες μεγάλων εταιρειών μπορείς να συναντήσεις ακόμα και συναδέλφους από άλλα τμήματα, με τους οποίους σπάνια έρχεσαι σε επαφή.

Στην Φιλανδία – την χώρα με την μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ ανά κεφαλή – το coffee break στην εργασία αναγνωρίζεται και επίσημα ως σημαντικό μέρος της εργασίας. Κάθε υπάλληλος έχει το δικαίωμα να κάνει ένα διάλειμμα για καφέ, για ένα τέταρτο της ώρας, δυο φορές μέσα στην ημέρα. Μην ξεχνάμε πως οι Φιλανδοί είναι επίσης ένα από τα πιο ευτυχισμένα έθνη στον κόσμο… Αυτά τα 2 κάπως πρέπει να συνδέονται!

  1. Καφές με συνδρομή στο γραφείο – τα πλεονεκτήματα με μια ματιά 

Υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα στην παράδοση του καφέ με συνδρομή. Τα πλεονεκτήματα αυτά με μια ματιά:

  • Αντίο λίστες: Χάρη στους ευέλικτους όρους μιας συνδρομής λαμβάνετε εγκαίρως την ποσότητα καφέ που σας χρειάζεται.
  • Καφές υψηλής ποιότητας: Τέλος στις διαφωνίες για τον τύπο καφέ. Όλοι μπορούν να συμφωνήσουν για την ποικιλία καφέ που θα χρησιμοποιούν, εφ’ όσον μιλάμε για καφέ ανώτερης ποιότητας.
  • Βιώσιμο προϊόν: Κυρίως οι μικροί έμποροι καφέ που προσφέρουν τέτοιου είδους συνδρομές, προμηθεύονται τον καφέ από συνεταιρισμούς με ίσους όρους (fair trade)
  • Εξοικονόμηση: Το κόστος του καφέ μπορεί να αφαιρεθεί από τους φόρους
  • Ευχαριστημένοι συνεργάτες: Τέλος στις συζητήσεις για τα έξοδα του καφέ. Πάντα γευστικός καφές στο  γραφείο.

Χρειάζεστε περισσότερα από 10kg καφέ ανά παραγγελία? Κανένα πρόβλημα. Σε εμάς θα βρείτε ιδανικές προσφορές ακόμη και για μεγαλύτερες ομάδες.

Αναζήτηση Μηχανής Καφέ

Η ιδανική λύση καφέ για τον χώρο σας
Με λίγα μόνο κλικ θα λάβετε μια εξατομικευμένη προσφορά για μηχανή καφέ με πλεονέκτημα online τιμής έως και 30%.

1Τοποθεσία
2Κατανάλωση
3Συσκευή
4Υποβολή