ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΦΕ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΕΣΠΡΕΣΣΟ

ΣΩΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Για ιδανική εκχύλιση
 
 
 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΣΠΡΕΣΣΟΜΗΧΑΝΗ VS. ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ

Ποιά μηχανή καφέ είναι καλύτερη?

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΦΕ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΣΠΡΕΣΣΙΕΡΑ – Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ BARISTA ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η προετοιμασία ενός καφέ με μια παραδοσιακή μηχανή καφέ με κλείστρο αντιπροσωπεύει την αυθεντική τέχνη του barista. Τέτοιου είδους μηχανές βρίσκονται πλεόν σε κάθε εστιατόριο και μαζί με τα κατάλληλα αξεσουάρ και το know how του barista προσφέρουν μαγευτικές δημιουργίες καφέ. Όμως προσέξτε: σαν παθιασμένος coffee lover μπορείτε κι εσείς να γίνεται barista στο σπίτι, μιας και οι παραδοσιακές μηχανές εσπρεσσο με κλείστρο είναι διαθέσιμες και για το σπίτι. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας speciality coffees.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΣΠΡΕΣΣΟΜΗΧΑΝΗ: ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Ο Ιταλός Angelo Moriondo πρώτος το 1884 σχεδίασε μια ιδιαίτερη μηχανή καφέ. Αυτή η μηχανή λειτουργούσε πιο γρήγορα από όλες τις μηχανές καφέ της εποχής χάρη στην υψηλή πίεση. Αυτό ευχαρίστησε τόσο τους πελάτες στα καφενεία λόγω του λιγότερου χρόνου αναμονής, αλλά έβαλε τα θεμέλια για τις σημερινές μηχανές espresso με portafilter που ξέρουμε όλοι. Δηλαδή οι σημερινές εσπρεσσιέρες βασίζονται πάνω στα σχέδιά του με την μόνη διαφορά ότι έχει προστεθεί σε αυτές η τεχνολογία portafilter. Για την προετοιμασία ενός καφέ, ο αλεσμένος καφές τοποθετείται στο καλαθάκι και πιέζεται με το tamper. Έπειτα περνάει νερό μέσα από τον αλεσμένο καφέ, με συνεχή πίεση στα 9 – 12 bar. Χάρη στην πίεση και την θερμοκρασία του νερού που έχει ρυθμιστεί στον επιθυμητό βαθμό, οι παραδοσιακές μηχανές καφέ μπορούν να αναδείξουν πλήρως το άρωμα του καφέ. Και το αποτέλεσμα: ένας γευστικός espresso με μια παχιά στρώση απαλής κρέμας.

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΠΡΕΣΣΟΜΗΧΑΝΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΠΙΕΣΗΣ

Το πρώτο εργαλείο που χρειάζεστε για την απόλυτη εμπειρία ενός καφέ είναι αρχικά μια μηχανή καφέ υψηλής ποιότητας με κλείστρο. Σημαντικό είναι να επιλέξετε το σωστό μέγεθος μηχανής καφέ για εσάς. Αυτό εξαρτάται από το εάν πίνετε ένα – δυο φλυτζάνια καφέ περιστασιακή ή αν απολαμβάνετε καθημερινά έναν καφέ με τους φίλους, την οικογένειά σας κ.ο.κ..

 Το boiler της μηχανής θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο ή ατσάλι για να μπορεί το νερό να φτάνει θερμοκρασία άνω των 80 βαθμών. Το ίδιο ισχύει και για το κλείστρο και για το γκρουπ. Γιατί το υλικό μπορεί να καθορίσει και την τελική γεύση του καφέ.

Η ιδανική αντλία για μια μηχανή espresso έχει πίεση γύρω στα 9 bar, γιατί αυτός ο βαθμός πίεσης επιτρέπει στον καφέ να απελευθερώσει στο μέγιστο τα αρώματά του στο φλυτζάνι σας. Οι μηχανές καφέ με έμβολο μπορούν σπάνια να φτάσουν την επιθυμητή πίεση.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΦΕ

Εκτός από μια παραδοσιακή μηχανή καφέ υψηλής ποιότητας και τα κατάλληλα αξεσουάρ, ο τρόπος της προετοιμασίας του καφέ παίζει επίσης έναν πολύ κρίσιμο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ακόμη και η παραμικρή απόκλιση για την προετοιμασία του καφέ μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την γεύση. Εδώ μετράνε τα πάντα! Εάν για παράδειγμα ο καφές δεν έχει πατηθεί ομοιόμορφα με το tamper, το νερό μπορεί να περάσει πιο γρήγορα από ορισμένα σημεία και ο καφές να έχει κάπως πικρή γεύση μετά. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο υψηλής ποιότητας αξεσουάρ. Την τέλεια γεύση στον καφέ μπορείτε να την πετύχετε μόνο εάν χρησιμοποιείτε φρεσκοαλεσμένο καφέ από κόκκους espresso. Έτσι μόνο θα έχετε έναν αρωματικό καφέ. Ωστόσο θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο μύλος άλεσης που επιλέξατε έχει διαφορετικά επίπεδα, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε ξεχωριστά την άλεση για διαφορετικά ροφήματα.

Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΦΕ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ SOLINO COFFEE SERVICE: ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΗΧΑΝΗ ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΜΕ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΦΕ

Από δω και στο εξής μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά το πάθος σας για τον καφέ : Χαρείτε την επαγγελματική ποιότητα ενός καφέ στο σπίτι επιλέγοντας μια παραδοσιακή μηχανή espresso. Στην Solino Coffee Service θα τα βρείτε όλα! Αξεσουάρ για αρχάριους αλλά και επαγγελματίες barista. Ξεκινήστε βήμα – βήμα την παρασκευή ενός γευστικού espresso με μια παραδοσιακή μηχανή καφέ!