ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΣΑΙ: Η ΤΑΙΡΙΑΣΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕ

ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΦΤΙΑΞΤΕ ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Ή ΤΣΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ

Σε πολλά γραφεία το coffee break με τους συναδέλφους είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Και στη δουλειά, αλλά και στις επαγγελματικές συναντήσεις, στα συνέδρια ή τα σεμινάρια πολλοί είναι εκείνοι που στα μικρά διαλείμματα πίνουν έναν καφέ. Όμως δεν είναι όλοι λάτρεις του καφέ! Αλλά και όσοι πίνουν καφέ θα επέλεγαν ευχάριστα ένα άλλο ρόφημα, για αλλαγή. Για αυτές τις περιπτώσεις, μια αυτόματη μηχανή καφέ που μπορεί να φτιάξει επίσης τσάι και ρόφημα σοκολάτας, είναι η ιδανική επιλογή.

 

 

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ?

Εάν στο γραφείο σας καταναλώνονται ευχάριστα τόσο ο καφές, όσο και το τσάι, αξίζει να αγοράσετε μια καφετιέρα που να έχει προσφέρει και ζεστό νερό για τσάι. Αυτό σημαίνει πως εσείς και οι συνάδελφοί σας θα έχετε πάντα την επιλογή ανάμεσα στα 2 αυτά ζεστά ροφήματα. Με την απόκτηση μιας τέτοιας μηχανής εξοικονομείτε και χώρο στην κουζίνα, καθώς δεν χρειάζεστε ξεχωριστό βραστήρα για να φτιάξετε τσάι. Εκτός όμως από τον καφέ και το τσάι, μια ζεστή σοκολάτα αποτελεί επίσης μια πολύ δημοφιλή επιλογή. Για να προετοιμάσετε το αγαπημένο αυτό ρόφημα θα χρειαστείτε κακάο σε σκόνη, σοκολάτα σε σκόνη, γάλα και πιθανόν και νερό. Αν ετοιμάσετε μόνοι σας τη ζεστή σοκολάτα με τη βοήθεια μιας κατσαρόλας στο μάτι της κουζίνας, τότε θα χρειαστείτε και αρκετό χρόνο. Με μια αυτόματη καφετιέρα που μπορεί να κάνει και σοκολάτα σε ρόφημα θα εξοικονομήσετε χρόνο και για εσάς και για τους συνεργάτες σας.

ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΦΕ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Μια πλήρως αυτόματη μηχανή καφέ με λειτουργία για τσάι και ρόφημα σοκολάτας είναι επίσης πολύ καλή επιλογή σε χώρους φιλοξενίας. Με μια τέτοια μηχανή μπορείτε να σερβίρετε τους καλεσμένους σας όχι μόνο καφέ, αλλά και τσάι ή ρόφημα σοκολάτας ενώ περιμένουν στο φουαγιέ ή κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Το πλεονέκτημα: Ο καλεσμένος σας δεν θα χρειαστεί να περιμένει πολύ για το ρόφημά του. Γιατί με μια πλήρως αυτόματη μηχανή που μπορεί να κάνει και καφέ και τσάι και κακάο μπορείτε να ετοιμάσετε το αγαπημένο σας ρόφημα, μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού!

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΤΣΑΙ?

Δεν έχουν όλες οι αυτόματες μηχανές καφέ λειτουργία για να προσφέρουν τσάι. Σημαντικό είναι η μηχανή που θα επιλέξετε να μπορεί να κάνει ζεστό νερό. Με αυτόν τον τρόπο σας δίνεται η δυνατότητα να ετοιμάσετε ζεστό τσάι με το πάτημα ενός κουμπιού.
Για να το κάνετε αυτό, προχωρείτε ως εξής:

 • Αρχικά τοποθετείτε το φακελάκι του τσαγιού στο φλυτζάνι σας.
 • Έπειτα τοποθετείτε το φλυτζάνι κάτω από το στόμιο της μηχανής και επιλέγετε την λειτουργία ζεστού νερού και περιμένετε ώσπου το φλυτζάνι σας να γεμίσει με ζεστό νερό.
 • Στη συνέχεια θα πρέπει να αφήσετε λίγο το φακελάκι στο νερού ώσπου το νερό να τραβήξει τις ουσίες του τσαγιού. Ο απαιτούμενος χρόνος εξαρτάται πάντα από το είδος του τσαγιού που θέλετε να φτιάξετε.

ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ Ή ΧΥΜΑ ΤΣΑΙ? ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ?

Εάν στόχος σας είναι να φτιάξετε τσάι γρήγορα και εύκολα, τότε τα φακελάκια τσαγιού αποτελούν την καλύτερη λύση. Οι αυθεντικοί λάτρεις του τσαγιού από την άλλη προτιμούν πάντοτε το χύμα τσάι, το οποίο αφού αφήσετε αρκετά να επιδράσει με το ζεστό νερό, πρέπει στη συνέχεια να το περάσετε από μια σήτα. Το πλεονέκτημα του χύμα τσαγιού είναι πως μπορεί να αναδείξει καλύτερα τα αρώματά του μέσα στο ζεστό νερό. Σε ό,τι αφορά την δόση που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε, μπορείτε να ακολουθήσετε τον εξής, εμπειρικό κανόνα: ένα κουταλάκι του γλυκού ανά φλυτζάνι. Αν το τσάι είναι πολύ δυνατό, τότε συχνά παίρνει μια ελαφρώς πικρή γεύση.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ

Υπάρχουν πολυάριθμες γεύσεις τσαγιού. Ανάλογα με την ποικιλία το τσάι μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως τονωτικό ή ως χαλαρωτικό ρόφημα. Αρκετοί τύποι τσαγιού επίσης έχουν αρκετά οφέλη για τον οργανισμό μας και μπορούν για παράδειγμα να βοηθήσουν στο άγχος, στην ανακούφιση από πόνους ή να βοηθήσουν στην πέψη.

ΚΑΦΕΣ Η ΤΣΑΙ? ΠΟΣΗ ΚΑΦΕΙΝΗ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ?

Εάν δεν σας αρέσει ο καφές ή αν χρειάζεστε μια αλλαγή αλλά δεν μπορείτε να αποχωριστείτε την καφεΐνη μπορείτε να επιλέξετε ένα τσάι που να περιέχει καφεΐνη. Η περιεκτικότητα του τσαγιού σε καφεΐνη ποικίλει και βασίζεται σε διαφορετικούς παράγοντες. Σε ορισμένες περιπτώσεις το τσάι μπορεί να περιέχει και περισσότερη καφεΐνη από τον καφέ:

 • Ένα φλυτζάνι καφέ φίλτρου 200 ml περιέχει περίπου 90 milligram καφεΐνης.
 • 200 ml πράσινο τσάι μπορεί να περιέχει περισσότερα κι από 100 milligram.
 • Το μαύρο τσάι περιέχει ως και 70 milligram καφεΐνης ανά 200 ml.

Ακριβώς όπως και η καφεΐνη στον καφέ, έτσι και στο τσάι μπορεί να λειτουργήσει ως διεγερτικό, ωστόσο, λειτουργεί πιο αργά. Ωστόσο τα αποτελέσματά του συνήθως διαρκούν περισσότερο. Τα φρούτα και τα αφεψήματα από βότανα δεν περιέχουν καθόλου καφεΐνη αλλά συχνά έχουν άλλες ευεργετικές ιδιότητες. Για παράδειγμα το χαμομήλι μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

GESCHIRR IM BÜRO

ΟΙ ΠΡΟΣΟΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Το σωστό φλυτζάνι για κάθε ρόφημα

ΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Ιδανικές προσφορές και ολοκληρωμένες λύσεις για μικρά γραφεία.
BÜROEINRICHTUNG: KAFFEEKÜCHE ALS TREFFPUNKT

ΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Μηχανές καφέ και προσφορές για εταιρείες με πάνω από 20 εργαζόμενους

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ?

Εάν υπάρχουν στο γραφείο σας φαν της ζεστής σοκολάτας ή αν επιθυμείτε να προσφέρετε αυτό το ρόφημα στους καλεσμένους σας μπορείτε να πάρετε μια πλήρως αυτόματη μηχανή καφέ που να έχει και λειτουργία για ζεστή σοκολάτα. Εναλλακτικά θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο που να διαθέτει σύστημα γάλακτος. Οι αυτόματες μηχανές που έχουν την δυνατότητα να κάνουν ρόφημα σοκολάτας διαθέτουν ειδική υποδοχή για την σοκολάτα σε σκόνη και διαφορετικό δοχείο για το γάλα. Αν θέλετε να φτιάξετε σοκολάτα με μια τέτοια καφετιέρα συνήθως χρειάζεστε ζεστό νερό και γάλα σε σκόνη / ξηρό γάλα. Τα πράγματα όμως αλλάζουν αν χρησιμοποιείτε μια πλήρως αυτόματη καφετιέρα με ακροφύσιο ή αυτόματο σύστημα για αφρόγαλα.

Σε μια τέτοια μηχανή, για να προετοιμάσετε ρόφημα σοκολάτας θα χρειαστείτε και φρέσκο γάλα, εκτός από σοκολάτα σε σκόνη.
Πλήρως αυτόματες μηχανές καφέ με ακροφύσιο ή αυτόματο σύστημα για αφρόγαλα: Πώς μπορώ να κάνω ρόφημα σοκολάτας? Βάλτε μια ποσότητα σοκολάτα σε σκόνη σε ένα φλυτζάνι και τοποθετείστε το κάτω από την έξοδο του γάλακτος. Πατώντας ένα κουμπί το ζεστό γάλα θα πέσει στο φλυτζάνι σας και το μόνο που μένει να κάνετε εσείς είναι να ανακατέψετε το ζεστό γάλα με την σκόνη σοκολάτας. Η διαδικασία για να κάνετε ένα ρόφημα ζεστής σοκολάτας με μια μηχανή που διαθέτει ακροφύσιο έχει ως εξής:

 • Αρχικά θα πρέπει να κάνετε αφρόγαλα. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να βυθίσετε το ακροφύσιο ατμού σε ένα φλυτζάνι γεμάτο με κρύο γάλα.
 • Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε την σκόνη σοκολάτας και να ανακατέψετε το ρόφημα με ένα κουτάλι.
 • Το τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό βήμα είναι να καθαρίζεται καλά το ακροφύσιο μετά από κάθε χρήση.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ: ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΓΑΛΑ?

Αν θέλετε να φτιάξετε ρόφημα σοκολάτας με μια αυτόματη μηχανή καφέ μεταξύ άλλων θα χρειαστείτε και σοκολάτα / κακάο σε σκόνη. Αυτά τα προϊόντα σε σκόνη διαφέρουν μεταξύ τους σε διάφορα συστατικά, όπως π.χ. η περιεκτικότητα σε λιπαρά, η οποία επηρεάζει την γεύση. Εκτός από το κακάο, πολλές σκόνες περιέχουν πρόσθετα, όπως ζάχαρη.

Ποιο προϊόν σε σκόνη είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε, αυτό εξαρτάται από το προσωπικό σας γούστο και τις ανάγκες σας. Το ίδιο ισχύει και για το γάλα που θα χρειαστείτε για να κάνετε αφρόγαλα. Αν προτιμάτε πιο κρεμώδες και μαλακό αφρόγαλα, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πλήρες γάλα. Αν θέλετε περισσότερο σφιχτό αφρόγαλα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε γάλα με χαμηλά λιπαρά. Ως εναλλακτική λύση στο αγελαδινό γάλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατσικίσιο ή μια από τις ακόλουθες vegan επιλογές:

 • Γάλα βρώμης
 • Γάλα σόγιας
 • Γάλα φουντουκιού

ΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΣΑΓΙΟΥ Ή ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΕ ΡΟΦΗΜΑ?

Στην SOLINO COFFEE SERVICE προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από πλήρως αυτόματες μηχανές καφέ για το γραφείο σας. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται επίσης και μερικές μηχανές καφέ που μπορούν να κάνουν τσάι ή ζεστή σοκολάτα. Μια τέτοια μηχανή μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή για εσάς αν στον χώρο σας υπάρχουν συνεργάτες που προτιμούν το τσάι ή την σοκολάτα. Με αυτήν την κίνηση δείχνετε την εκτίμησή σας στους συνεργάτες αυτούς και έχετε και μια εναλλακτική λύση για τους καλεσμένους σας που δεν πίνουν καφέ. Εάν θέλετε λοιπόν να φτιάξετε τσάι ή σοκολάτα με μια αυτόματη μηχανή καφέ επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας δώσουμε την ιδανική λύση βασισμένη απόλυτα στις ανάγκες σας.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ:

ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΦΕ ΜΕ ΚΑΨΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΦΕ

Ως εναλλακτική επιλογή στις πλήρως αυτόματες μηχανές καφέ προσφέρονται και οι μηχανές καφέ με κάψουλα. Οι μηχανές αυτές σας δίνουν την δυνατότητα να ετοιμάζετε καφέ εύκολα και γρήγορα. Ορισμένα μοντέλα μπορούν εκτός από καφέ να χρησιμοποιηθούν για παρασκευή τσαγιού και ζεστής σοκολάτας.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των πλήρως αυτόματων μηχανών καφέ για καφέ, τσάι και κακάο:

+ Μεγάλη ποικιλία κόκκων, τσαγιού και κακάο σε σκόνη
+ Λιγότερα απορρίματα
+ Πιο φιλικές προς το περιβάλλον

– Εντατική συντήρηση

ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΦΕ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΤΗΝ SOLINO COFFEE SERVICE

Ανεξάρτητα από το αν ψάχνετε καφετιέρα για την κουζίνα του γραφείου σας, ή την αίθουσα συνεδριάσεων, στην Solino Coffee Service θα βρείτε πολλές μηχανές που εκτός από καφέ μπορούν να προσφέρουν αρωματικό τσάι και ρόφημα σοκολάτας, τις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε είτε με ενοικίαση, είτε με αγορά.

Εάν δεν είστε σίγουροι για την επιλογή της κατάλληλης μηχανής για εσάς, είτε πρόκειται για αυτόματη καφετιέρα ή για μηχανή με κάψουλα, επικοινωνήστε μαζί μας. Οι συνεργάτες μας θα χαρούν πολύ να σας καθοδηγησουν!