FAQ

Shop

Γιατί υπάρχουν προϊόντα που δεν μπορώ να προσθέσω στο καλάθι?
Προς το παρόν μόνο ένα μέρος των προϊόντων μας προσφέρεται για αγορά μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος και απευθύνεται κυρίως σε μικρότερες επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αν ενδιαφέρεστε για προϊόντα που δεν μπορείτε να παραγγείλετε online, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2104173201, είτε με email στο info@solino.gr

Πόσο κοστίζουν τα προϊόντα που δεν προσφέρονται για αγορά online?
Εάν ενδιαφέρεστε για μηχανές espresso και άλλα προϊόντα που δεν είναι διαθέσιμα για αγορά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικώς, είτε με email στο info@solino.gr.  Η ομάδα μας είναι πρόθυμη να σας συμβουλεύσει και να σας υποστηρίξει κατά την αναζήτηση του ιδανικού προϊόντος για εσάς ή να σας προσφέρει μια εξατομικευμένη προσφορά. Σας παρέχουμε όλα όσα χρειάζεστε για κορυφαία απόλαυση καφέ : Αξιόπιστες, αυτόματες μηχανές καφέ και καφετιέρες φίλτρου, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων αξεσουάρ, καθώς και επιλεγμένα προϊόντα εσπρέσο και τσάι.

Πόσο κοστίζουν τα έξοδα αποστολής?
Στην Solino Coffee Service η παράδοση για παραγγελίες άνω των 100,00 € είναι δωρεάν. Για παραγγελίες κάτω των 100,00 € επιφέρεται minimum χρέωση 3,00 €, η οποία διαμορφώνεται ανάλογα με το  βάρος της παραγγελίας. 

Μηχανές καφέ

Ποιά speciality coffees μπορούν να παρασκευαστούν με μια αυτόματη μηχανή καφέ?
Με τις αυτόματες μηχανές καφέ μας μπορείτε να προσφέρετε μια μεγάλη επιλογή ροφημάτων, όπως ristretto, espresso, americano, caffe crema, milk coffee, cappuccino, latte macchiato, espresso macchiato, καθώς και ζεστό νερό για ζεστό ρόφημα σοκολάτας ή τσάι. Ανάλογα με την μηχανή καφέ που θα επιλέξετε τα speciality coffees με γάλα παρασκευάζονται είτε με φρέσκο γάλα, είτε με γάλα σε σκόνη. 

Από πόσους υπαλλήλους και πάνω αποτελεί καλή επιλογή μια αυτόματη μηχανή καφέ ?
Η αγορά μιας υπεραυτόματης μηχανής  καφέ αξίζει συνήθως για μικρά γραφεία με 5 ως 10 εργαζόμενους. Για χώρους με ως και 10 άτομα προτείνονται οι μηχανές καφέ που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Για χώρους με 10 – 15 άτομα αξίζει η ενοικίαση μιας μηχανής καφέ. Η εγκατάσταση, η συντήρηση, τα εξαρτήματα που φθείρονται την χρήση και η άμεση τεχνική βοήθεια περιλαμβάνονται στην συμφωνία ενοικίασης.
Σε περίπτωση που δεν γίνεται σωστά η συντήρηση ή έχει γίνει λανθασμένη χρήση, οι αυτόματες μηχανές καφέ μπορούν γρήγορα να εμφανίσουν κάποια βλάβη. Λόγω του υψηλού κόστους απόκτησης μιας αυτόματης μηχανής σε συνδυασμό με την κατανάλωση ρεύματος και τα έξοδα συντήρησης, η ενοικίαση αξίζει τον κόπο.

Πόσο υψηλό είναι το κόστος συντήρησης για μια αυτόματη μηχανή καφέ και πόσο συχνά πρέπει να γίνεται service?
Εάν επιλέξετε μια ολοκληρωμένη προσφορά από εμάς για τον χώρο σας, είτε είναι γραφείο, είτε εστιατόριο, είτε φούρνος, η εγκατάσταση, η συντήρηση, τα συνήθη ανταλλακτικά που προκύπτουν από φυσιολογική φθορά, καθώς και η άμεση τεχνική βοήθεια περιλαμβάνονται στην προσφορά. Σε αυτό το μοντέλο ενοικίασης περιλαμβάνεται η επαγγελματική, ετήσια συντήρηση από το τεχνικό μας τμήμα. Σε γενικές γραμμές η συχνότητα συντήρησης μιας μηχανής εξαρτάται από το μοντέλο και την χρήση. 

Εάν δεν έχετε συμφωνία συντήρησης με την εταιρεία μας, θα πρέπει να υπολογίζετε κόστος από 150 – 600 € ανά συντήρηση, ανάλογα με το μοντέλο της μηχανής.

Υπάρχει εγγύηση για τις μηχανές καφέ ?
Για όλες τις μηχανές καφέ που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα παρέχεται εγγύηση κατασκευαστή, η οποία σύμφωνα με τον νόμο ορίζεται σε 12 μήνες για επιχειρηματίες και 24 μήνες για ιδιώτες πελάτες.

Μπορώ να παραγγείλω και μεταχειρισμένες μηχανές καφέ?
Σε εμάς έχετε την δυνατότητα να ενοικιάσετε ή να αγοράσετε και μεταχειρισμένες μηχανές καφέ. Όλες οι μεταχειρισμένες μηχανές καφέ μας έχουν περάσει λεπτομερή τεχνικό έλεγχο. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2104173201.

Παραγγελίες

Χρειάζομαι Α.Φ.Μ. για την παραγγελία μιας μηχανής καφέ ?
Εάν επιθυμείτε να εκδοθεί τιμολόγιο για την παραγγελία σας θα χρειαστεί ο Α.Φ.Μ. σας καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία τιμολόγησης. Για αγορές με απόδειξη λιανικής πώλησης δεν είναι απαραίτητος.

Τα προϊόντα που παρήγγειλα δεν έχουν παραδοθεί. Τί μπορώ να κάνω??
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2104173201 ή το info@solino.gr για να λάβετε τον αριθμό αναζήτησης της αποστολής σας.

Η παραγγελία που παρέλαβα έχει ζημιά. Τί μπορώ να κάνω?
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@solino.gr αναφέροντας τον αριθμό παραγγελία και περιγράφοντας της ζημιά. Μια φωτογραφία της ζημιάς θα βοηθήσει επίσης.

Δεν υπήρχε τιμολόγιο κατά την παράδοση της παραγγελίας.
Επικοινωνήστε με το info@solino.gr αναφέροντας τον αριθμό παραγγελίας και σύντομα θα λάβετε το τιμολόγιο σε μορφή PDF.

Δεν υπήρχε εγχειρίδιο οδηγιών κατά την παράδοση.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@solino.gr για να σας στείλουμε το εγχειρίδιο σε μορφή PDF.

Η διεύθυνση παράδοσης είναι διαφορετική από την διεύθυνση χρέωσης.
Μπορείτε να καταχωρήσετε μια διαφορετική διεύθυνση παράδοσης κατά την παραγγελία σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Λάβετε υπ’ όψιν σας πως οι παραδόσεις γίνονται μόνο εντός Ελλάδος

Η μηχανή καφέ ήταν ελαττωματική κατά την παράδοση ή παρουσίασε βλάβη αμέσως μετά την χρήση.
Καλέστε μας στο 2104173201 ή στείλτε email στο info@solino.gr,  Η μηχανή θα ελεγχθεί και θα επισκευαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης εγγύησης.

Θα ήθελα να ακυρώσω ολόκληρη την παραγγελία μου / μέρος της παραγγελίας μου / Παρέλαβα λάθος προϊόντα.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2104173201 ή στο info@solino.gr.

Τί επιλογές επιστροφής υπάρχουν?
Εάν δεν επιθυμείτε να κρατήσετε τα προϊόντα που παραγγείλατε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2104173201 ή με email στο info@solino.gr

Σε ποιες περιοχές παραδίδονται οι παραγγελίες?
Τα προϊόντα μας αποστέλλονται σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πότε θα λάβω την παραγγελία μου?
Οι αποστολές εντός Αττικής διαρκούν από 1- 3 εργάσιμες ημέρες και 2 – 5 ημέρες για περιοχές εκτός Αττικής. Για παραδόσεις σε απομακρυσμένες περιοχές ή νησιά ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Πώς μπορώ να ελέγξω την κατάσταση της παραγγελίας μου?
Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2104173201 ή μέσω email στο info@solino.gr

Service

Πώς μπορώ να μιλήσω με κάποιον τεχνικό?
Εάν είστε πελάτης κι επιθυμείτε να μιλήσετε με κάποιον τεχνικό καλέστε στο 2104173201 και πατήστε την επιλογή 2 για το service. Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε email στο info@solino.gr.

Σύμβαση μίσθωσης

Μπορώ να κάνω αναβάθμιση σε διαφορετική μηχανή καφέ αν αλλάξουν οι ανάγκες της επιχείρησης?
Φυσικά, σε περίπτωση που η επιχείρησή σας μεγαλώνει και οι  ανάγκες σας αυξάνονται πιθανόν να χρειαστείτε μια νέα μηχανή καφέ με την κατάλληλη απόδοση. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε αναβάθμιση σε μια μεγαλύτερη. Για λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2104173201 ή με email στο info@solino.gr

Μπορώ να έχω κάποια έκπτωση για αγορά της μηχανής καφέ μετά την περίοδο της μίσθωσης?
Ναι, η εταιρεία σας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσετε την μηχανή καφέ με έκπτωση μετά την περίοδο της σύμβασης.

Ποιά είναι η ελάχιστη διάρκεια σύμβασης για ενοικίαση των μηχανών καφέ?
Η ελάχιστη διάρκεια σύμβασης είναι 36 μήνες.

Εάν επιλέξω μεγαλύτερο διάστημα μίσθωσης μπορεί να μειωθεί η τιμή ενοικίασης της μηχανής?
Ναι, το μηνιαίο μίσθωμα μπορεί να αναπροσαρμοστεί ανάλογα με το χρονικό διάστημα της σύμβασης.

Καθαρισμός

Πόσο συχνά θα πρέπει να καθαρίζω την μηχανή καφέ?
Η συχνότητα στον καθαρισμό της μηχανής καφλε καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, π.χ. ο τύπος της μηχανής καφέ, ο αριθμός ροφημάτων που παράγει, η χρήση φρέσκου γάλακτος ή γάλακτος σε σκόνη κλπ. Σε γενικές γραμμές ισχύει πως οι μηχανές καφέ που λειτουργούν με φρέσκο γάλα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά, ενώ οι μηχανές καφέ που παίρνουν γάλα σε σκόνη 2 – 3 φορές την εβδομάδα. Βρείτε την κατάλληλη μηχανή καφέ για εσάς χρησιμοποιώντας την “Αναζήτηση μηχανής καφέ”.

Πως παραγγέλνω τα καθαριστικά και λοιπά προϊόντα συντήρησης για την μηχανή?
Μπορείτε να παραγγείλετε είτε μέσω του online shop μας, είτε τηλεφωνικά στο 2104173201 ή ακόμα και μέσω email στο info@solino.gr