ONE OF US

ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΚΑΦΕ

σε συνδυασμό με το κομψό design και τον διαισθητικό χειρισμό

ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Για μικρά γραφεία κι επιχειρήσεις

Céline Flores Willers

CEO & founder The People Branding Company, LinkedIn Top Voice

“Αναζητούσαμε μια αυτόματη μηχανή καφέ να λειτουργεί τόσο ξεχωριστά κι επαγγελματικά όσο κι εμείς. Κι αυτό ακριβώς βρήκαμε στην WMF 950 S.”

Μέλος της επαγγελματικής ομάδας με μοναδικές δεξιότητες
Ως ιδρυτικό μέλος και CEO της “The People Branding Company”, το πλεονέκτημα της Céline είναι η ικανότητά της να αναδεικνύει την ατομικότητα και τα δυνατά σημεία των πελατών της και να τους τοποθετεί με επιτυχία. Αυτά είναι και τα 2 σημαντικά στοιχεία που αναζητά η 3-φορές βραβευμένη “LinkedIn Top Voice” και στην καφετιέρα της. Στην WMF 950 S βρήκε έναν ομαδικό παίχτη για το γραφείο της που εντυπωσιάζει όχι μόνο για την επαγγελματική ποιότητα του καφέ, αλλά και για την μεγάλη ποικιλία της σε coffee specialities.
Μάθετε περισσότερα
Customised beverage selection
The WMF 950 S has the right beverage for every taste: If the 21 preset specialties do not include the perfect hot beverage, the user’s own preferences, such as filling quantity or coffee strength, can easily be adjusted or the user’s own creations can be saved in the menu. Thus, the beverage selection is just as individual as the employees in the office.
More Details
Previous slide
Next slide

Michael Schetter

Managing Director In Shape Fitness, Esslingen

“Από τον καθαρισμό ως την λειτουργία και την ανθεκτικότητα: Στην WMF 950 S βρήκαμε την τέλεια επιλογή για εμάς.”

Almut Böker

Managing Director Chaletdorf Büchelbergerei, Gunzenhausen

“Με την WMF 950 S βρήκαμε την καφετιέρα που ταιριάζει ιδανικά στην ατμόσφαιρα του χώρου μας”

Τα πάντα για την λειτουργία και χρήση της νέας WMF 950 S

Ρύθμιση κι εγκατάσταση

Οι αυτόματες επαγγελματικές μηχανές της WMF κάνουν καθημερινά εκπληκτική δουλειά. Για να μπορέσετε να απολαύστε την κορυφαία μας ποιότητα στο έπακρο, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν κατά τον αρχικό προγραμματισμό της μηχανής. Με αυτά τα απλά βήματα, η νέα σας WMF 950 S θα γίνει ένα αξιόπιστο μέλος της ομάδας σας, ένας πολύτιμος βοηθός προσανατολισμένος στην εξυπηρέτηση των πελατών σε χρόνο μηδέν.

Χαιρόμαστε που επιλέξατε την WMF 950 S. Αυτός είναι ο τρόπος για να αφαιρέσετε σωστά την μηχανή από την συσκευασία της χωρίς να την καταστρέψετε.

Έναρξη λειτουργίας της WMF 950 S

Από την σωστή ρύθμιση μέχρι τον πρώτο espresso: πώς να χρησιμοποιήσετε την μηχανή για πρώτη φορά


Σωστή τοποθέτηση του φίλτρου νερού

Για νερό με σκληρότητα άνω των 5°dKH, συστήνουμε την χρήση φίλτρου, για να επιτύχετε την καλύτερη ποιότητα καφέ. Το φίλτρο νερού τοποθετείται μέσα στο δοχείο νερού της μηχανής και ρυθμίζεται από την οθόνη της μηχανής.

 

Αντικαταστήστε το δοχείο νερού με σύνδεση σε σταθερή παροχή νερού

Η WMF 950 S διαθέτει ενσωματωμένο δοχείο νερού, αλλά και σύστημα για απ’ ευθείας σύνδεση με παροχή νερού. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε πως όλα τα εξαρτήματα ταιριάζουν πριν προχωρήσετε στη σύνδεση.

Λειτουργία

 Η WMF 950 S είναι και αξιόπιστη στην απόδοσή της και πολύ εύκολη στην χρήση. Τόσο οι συνεργάτες, όσο και οι καλεσμένοι σας μπορούν να προετοιμάσουν με μεγάλη ευκολία το αγαπημένο τους coffee speciality. Η μεγάλη οθόνη της μηχανής καθοδηγεί τον χρήστη εύκολα για να ολοκληρώσει την διαδικασία και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία.

Επιλέξτε και ετοιμάστε το αγαπημένο σας coffee speciality

Απλώς τοποθετήστε το φλυτζάνι σας στη βάση της μηχανής και επιλέξτε το αγαπημένο σας ρόφημα από την οθόνη. Η μηχανή θα κάνει όλα τα υπόλοιπα.

Δείτε το μενού με ένα swipe

Η μεγάλη οθόνη αφής της WMF 950 S κάνει την χρήση της μηχανής πανεύκολη. Επιπλέον, η ανατροφοδότηση της μηχανής, η ένταση του καφέ, καθώς και οι δικές σας επιλογές μπορούν να αποθηκευτούν μέσω της οθόνης.

Ρυθμίστε την σωστή ποσότητα αλεσμένου καφέ

Για να πετύχετε ένα εξαιρετικό φλυτζάνι καφέ χρειάζεστε την τέλεια ποσότητα αλεσμένου καφέ. Γι΄ αυτό και συνιστούμε την ρύθμιση (calibration) της μηχανής όταν τη χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά, όταν αλλάζετε ποικιλία καφέ, ή τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο για να έχετε πάντα την ιδανική ποσότητα αλεσμένου καφέ να ετοιμάσετε το αγαπημένο σας ρόφημα.

Καθαρισμός, αφαλάτωση και φροντίδα

Για να παρέχετε αξιόπιστη εξυπηρέτηση και υψηλής ποιότητας καφέ μακροπρόθεσμα είναι απαραίτητος ο σωστός καθαρισμός και η φροντίδα της WMF 950 S. Ο καθαρισμός της μηχανής έχει σχεδιαστεί να γίνεται σε πολύ απλά βήματα, τα οποία εμφανίζονται και σαν μηνύματα στην οθόνη της μηχανής, έτσι ώστε να μπορεί να τον κάνει ο καθένας.

Βραδινή συνήθεια σε μερικά απλά βήματα

Η WMF 950 S θα πρέπει να καθαρίζεται κάθε βράδυ, κατά το τέλος της λειτουργίας της. Με την απενεργοποίηση της μηχανής, σας υπενθυμίζεται αυτόματα να συνδέσετε τον εύκαμπτο σωλήνα γάλακτος στο στόμιο παροχής νερού. Έπειτα, πατώντας το κουμπί απενεργοποίησης ξεκινά αυτόματα και η διαδικασία καθαρισμού.

 

Σε εβδομαδιαία βάση ή κάθε 250 φλυτζάνια καφέ

Η μηχανή σας ενημερώνει εκ των προτέρων πως θα χρειαστεί καθαρισμό, εμφανίζοντας την αντίστοιχη ένδειξη στην οθόνη, για να μπορείτε να τον προγραμματίσετε με ευελιξία. Για τον καθαρισμό απαιτούνται οι ειδικές ταμπλέτες καθαρισμού WMF. Επιπλέον, συνίσταται καθαρισμός του στόμιου που βγαίνει ο καφές και του δοχείου νερού σε εβδομαδιαία βάση.

 

Ξέπλυμα, αφαίρεση και καθαρισμός

Εάν κάνετε συχνά ροφήματα με γάλα και αφρόγαλα με την νέα σας WMF 950 S θα πρέπει να κάνετε ένα ξέπλυμα στο σύστημα για το γάλα και
θα πρέπει τα αντίστοιχα μέρη του συστήματος να τοποθετούνται σε δοχείο με το ειδικό υγρό καθαρισμού και να αφήνονται να εμποτιστούν. Για τον καθαρισμό θα χρειαστείτε το ειδικό καθαριστικό για το σύστημα γάλακτος από την WMF, το οποίο περιλαμβάνεται στην συσκευασία της μηχανής.

 

Αφαίρεση και καθαρισμός

Το δοχείο κόκκων καφέ θα πρέπει να καθαρίζεται με ένα υγρό πανί, όποτε κρίνεται αναγκαίο. Χάρη στο αυτόματο κλείδωμα του δοχείου, οι κόκκοι καφέ δεν διασκορπίζονται κατά την αφαίρεση του δοχείου και μπορούν να αποθηκευτούν.

 

Αποφύγετε τον σχηματισμό αλάτων

Για να αποφευχθεί η συσσώρευση αλάτων και οποιαδήποτε βλάβη μπορεί να προκληθεί στην WMF 950S από αυτόν τον λόγο και για να έχετε πάντα τέλειο άρωμα και γεύση στον καφέ σας, θα πρέπει μέσα από την οθόνη της μηχανής να ενεργοποιήσετε το αυτόματο πρόγραμμα αφαλάτωσης όταν αυτό σας ζητηθεί. Για την αφαλάτωση θα χρειαστεί ο προσαρμογέας Click+Clean και το ειδικό υγρό αφαλάτωσης WMF. Προσοχή: Κατά την αφαλάτωση το μηχάνημα ξεπλένει το στόμιο αρκετές φορές με ζεστό νερό, ώστε η μηχανή να είναι έτοιμη για χρήση.

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΑΛΕΣΗ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ?

Εάν δεν χρησιμοποιείτε την σωστή άλεση για το αντίστοιχο coffee speciality, τότε , ναι, μπορεί να επηρεάσει την γεύση του καφέ. Αν η γεύση του καφέ σας είναι υδαρή ή κάπως ξινή, μπορεί να οφείλεται στο ό,τι η ρύθμιση του μύλου είναι πιο χοντρή από όσο θα πρέπει. Αν ο καφές είναι πολύ δυνατός ή έχει πικρή γεύση, τότε αντίθετα σημαίνει ό,τι ο μύλος έχει ρυθμιστεί να αλέθει πιο λεπτά απ’ ό,τι πρέπει.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΕΚΧΥΛΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΚΧΥΛΙΣΗ??

Μια λάθος ρύθμιση στη άλεση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το εξής: το ζεστό νερό να μην μπορεί να “τραβήξει” τα αρώματα του καφέ. Αυτό ονομάζεται υποεκχύλιση ή υπερεκχύλιση.

Υποεκχύλιση

Σε περίπτωση υποεκχύλισης δεν εξάγονται αρκετά συστατικά και αρώματα από τον αλεσμένο καφέ. Έτσι, ο καφές είναι πολύ ανοιχτόχρωμος, έχει επίπεδη και πολύ αραιή γεύση.

Υπερεκχύλιση

Στην υπερεκχύλιση το νερό εκτός από το άρωμα και τη γεύση του καφέ, “τραβάει” επίσης και τις πικρές ουσίες, όπως η τανίνη. Αυτές μπορεί να υπερκαλύψουν το άρωμα και τη γεύση του καφέ, ακόμη και να οδηγήσουν σε στομαχικές διαταραχές σε κάποιες περιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή ο καφές παίρνει ένα εξαιρετικά σκούρο χρώμα και έχει υπερβολικά έντονη και δυσάρεστα πικρή γεύση.

KANN ICH DEN RICHTIGEN MAHLGRAD AN DER CREMA ERKENNEN?

Bei einem Espresso haben Sie die Möglichkeit, den richtigen Mahlgrad des Kaffees an der Crema zu erkennen. Im Optimalfall können Sie die Crema selbst nach einigen Minuten Standzeit noch sehen. Außerdem weist eine gute Crema eine mittelbraune Farbe auf und schließt sich wieder, wenn Sie einen Löffel in dem Heißgetränk hin und her bewegt haben. Bei einem zu feinen Mahlgrad würde die Crema des Kaffees eine dunkle Farbe haben.

Έχετε απορίες σχετικά με την WMF 950? Μη διστάσετε να εξερευνήσετε τις “Συχνές ερωτήσεις”, όπου έχουμε συνοψίσει τις πιο συνήθεις ερωτήσεις.

Εάν δεν βρείτε την απάντηση που ψάχνετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας γραπτώς ή τηλεφωνικά και εμείς θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε προσωπικά.

Με χωρητικότητα για περίπου 50 φλυτζάνια καφέ ημερησίως, η WMF 950 S είναι η μικρότερη επαγγελματική αυτόματη μηχανή της WMF. Η εύκολη λειτουργία της και η εξαιρετική ποιότητα καφέ που προσφέρει είναι ιδανική για μικρά γραφεία, start-ups, μικρούς χώρους εργασίας ή και μικρές επιχειρήσεις όπως κομμωτήρια ή γυμναστήρια.

Για περισσότερα από 50 φλυτζάνια καφέ την ημέρα θα προτείναμε να κοιτάξετε τις αυτόματες μηχανές καφέ WMF με υψηλότερη ημερήσια απόδοση. Μια επισκόπηση των επαγγελματικών μηχανών μας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας και να μας δώσετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την παραγγελία σας. Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό. 

Μαζί με κάθε νέα μηχανή θα λάβετε όλα όσα χρειάζεστε για την βάλετε άμεσα σε λειτουργία: το σωληνάκι για το γάλα, το ακροφύσιο, τα καθαριστικά WMF μαζί με ειδικές βούρτσες καθαρισμού και το κιτ για σύνδεση σε σταθερή παροχή νερού. Μπορείτε να παραγγείλετε περισσότερα αξεσουάρ ή προϊόντα συντήρησης και τηλεφωνικά στο +30 2104173201 ή μέσα από την φόρμα επικοινωνίας.

Αγοράζοντας την μηχανή θα λάβετε μαζί όσα χρειάζεστε για την καθημερινή χρήση. Μπορείτε να παραγγείλετε περισσότερα αναλώσιμα και αξεσουάρ είτε τηλεφωνικά στο +30 2104173201 ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας. 

Για τα διαθέσιμα αξεσουάρ της WMF 950 S μπορείτε να δείτε εδώ.

Χάρη στο συμπαγή σχεδιασμό της μηχανής και τις μικρές διαστάσεις της 303 x 528 x 562 mm (Π/Μ/Υ) μαζί με το δοχείο κόκκων καφέ, η WMF 950 S είναι κατάλληλη ακόμη και για τους πιο μικρούς χώρους.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ WMF 950 S ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Το μόνο που χρειάζεται η WMF 950 S για να λειτουργήσει είναι σύνδεση στο ρεύμα. Η τροφοδοσία νερού παρέχεται είτε μέσω του δοχείου νερού είτε προαιρετικά με σύνδεση στα σταθερή παροχή νερού.

Για μονή δόση είναι προκαθορισμένα τα εξής ροφήματα: ristretto, espresso, espresso macchiato, americano, café crème, milk, ζεστό νερό, cappuccino, latte macchiato, latte, αφρόγαλα.
Για διπλή δόση είναι προκαθορισμένα τα εξής ροφήματα: ristretto, espresso, café crème, cappuccino, latte, espresso macchiato
Για κανάτες είναι προκαθορισμένα τα εξής ροφήματα: pot café crème, pot americano, ζεστό νερό L

Ναι, η WMF 950 S μπορεί να δουλέψει και με εναλλακτικές λύσεις γάλακτος, ωστόσο σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε πάντα τις εκδοχές “barista”, οι οποίες προσφέρουν καλύτερο αποτέλεσμα στο αφρόγαλα.

Για μια ιδανική εμπειρία καφέ συνιστούμε να πραγματοποιείτε το portioner calibration πριν να χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά την μηχανή, κατά την αλλαγή ποικιλίας κόκκων καφέ ή τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, προκειμένου να μπορείτε να ορίσετε την ιδανική ποιότητα αλεσμένου καφέ για κάθε coffee speciality.

Μπορείτε να ξεκινήσετε αυτήν την διαδικασία πηγαίνοντας στο menu > system> portioner calibration. Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα επιμέρους βήματα, ανατρέξτε στις οδηγίες λειτουργίας ή παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο για το portioner calibration.

Το καθημερινό ξέπλυμα της μηχανής γίνεται αυτόματα, μόλις πιέσετε το κουμπί switch off. Ένας πιο βαθύς καθαρισμός συνίσταται κάθε 250 ροφήματα ή μια φορά την εβδομάδα. Η μηχανή σας υπενθυμίζει όλα τα απαραίτητα βήματα για την συντήρησή της, ενώ το μοναδικό, ενσωματωμένο αυτόματο σύστημα καθαρισμού Click+Clean κάνει τον καθαρισμό της WMF 950 S πολύ εύκολο. Μπορείτε να βρείτε μια πιο λεπτομερή περιγραφή στα εκπαιδευτικά μας βίντεο, στο πεδίο cleaning, descaling & care.

Με την παράδοση της μηχανής παραλαμβάνετε ένα ολοκληρωμένο κιτ καθαρισμού. Για να παραγγείλετε περισσότερα προϊόντα συντήρησης μπορείτε να καλείτε στο +30 2104173201 ή να επικοινωνήσετε μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Η WMF 950 S σας υπενθυμίζει συχνά να κάνετε αφαλάτωση στην μηχανή. Μπορείτε να ξεκινήσετε αυτήν την διαδικασία από το menu > maintenance > descaling και θα οδηγηθείτε εύκολα να την ολοκληρώσετε ακολουθώντας τα βήματα στην οθόνη.

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα επιμέρους βήματα ανατρέξτε στα εκπαιδευτικά μας βίντεο, στο πεδίο cleaning, descaling & care.

Αυτό μπορεί να συμβεί αν κανείς αφαιρέσει το drip tray πριν το brewing unit επιστρέψει στην κανονική του θέση. Αρχικά θα πρέπει να ελέγξετε αν το brewing unit είναι στην κανονική του θέση. Αν όχι αφαιρέστε το δοχείο που πέφτουν τα υπολείμματα καφέ και βάλτε τον υπόλοιπο δίσκο στην κανονική του θέση. Εισάγοντας τον δίσκο, το brewing unit μπορεί να επιστρέψει στην κανονική του θέση. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η κίνηση ο δίσκος θα πρέπει να μπορεί να τοποθετηθεί στην μηχανή χωρίς δυσκολία.

Απενεργοποιήστε την μηχανή και αποσυνδέστε την από το ρεύμα Αφαιρέστε το δοχείο κόκκων καφέ, καθώς και τους κόκκους καφέ που έχουν παραμείνει σε αυτό. Έπειτα ρυθμίστε τον μύλο σε πιο χοντρή βαθμίδα άλεσης και επανατοποθετήστε το δοχείο κόκκων καφέ.
Αφού συνδέσετε και ενεργοποιήσετε ξανά την μηχανή δοκιμάστε να φτιάξετε ένα ρόφημα και αφού ξεμπλοκάρει ρυθμίστε ξανά τον μύλο στην επιθυμητή βαθμίδα άλεσης. Εάν οι κινήσεις αυτές δεν λύσουν το πρόβλημα επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης της WMF. Θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε.

Εάν η WMF 950 S δεν λειτουργεί σωστά παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Επίσης ελέγξτε την τροφοδία ρεύματος.

Εάν το πρόβλημα παραμένει επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 2104173201. Θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε.

Στη σελίδα του προϊόντος, παρέχουμε την πιο πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού για το WMF 950 S για λήψη. Χρειάζεστε ένα άδειο USB stick με σύστημα αρχείων FAT32 στο οποίο μπορεί να αποθηκευτεί το αρχείο HMI.

Τοποθετήστε το USB stick στην υποδοχή στη δεξιά πλευρά του πίνακα ελέγχου και επιλέξτε “Firmware Update” και το αρχείο HMI στην οθόνη. Σημαντικό: Μην απενεργοποιείτε το μηχάνημα κατά την εγκατάσταση της ενημέρωσης. Μετά την επιτυχή εγκατάσταση, το μηχάνημα επανεκκινείται και μπορείτε να αφαιρέσετε το USB stick.

 

Βεβαιωθείτε ότι το USB stick σας είναι διαμορφωμένο για το σύστημα αρχείων FAT32 και δεν περιέχει άλλα αρχεία.
Εάν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα, χρησιμοποιήστε ένα άλλο USB stick.

wmf950s

Χαρακτηριστικά προϊόντων και τεχνικά δεδομένα

Απόδοση, μετρήσεις ή τεχνικές λεπτομέρειες: όλες οι πληροφορίες για το WMF 950 S με μια ματιά.

wmf950s contact us

Επικοινωνία

Έχετε ερωτήσεις, επιθυμείτε να ακούσετε τις προτάσεις μας ή χρειάζεστε βοήθεια για να βρείτε το σωστό προϊόν; Κάποιος από την ομάδα μας θα χαρεί πολύ να σας βοηθήσει!