ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

DAS NACHHALTIGE BÜRO

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥς ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στις μέρες μας, θέματα όπως η βιωσιμότητα, η ενεργειακή απόδοση και η εξοικονόμηση πόρων βρίσκονται στα χείλη όλων. Η οικολογική σκέψη έχει από καιρό φτάσει στα σπίτια μας και έχει γίνει λίγο πολύ τρόπος ζωής για πολλούς από εμάς. Τί γίνεται όμως με τα γραφεία μας?
Είτε πρόκειται για τους επιχειρηματίες, είτε για τους εργαζόμενους, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτό το κομμάτι – και συχνά με λίγες μόλις μικρές κινήσεις. Επειδή η περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένη συμπεριφορά αποδίδει. Στην συνέχεια θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές που όλοι μπορούμε να συμπεριλάβουμε στην καθημερινότητά μας, στον χώρο εργασίας.

ΔΙΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑ, ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΥΓΙΕΙΝΑ

Αν σκεφτεί κανείς πόσες ώρες πολλοί από εμάς περνούν καθημερινά σε ένα γραφείο, γίνεται εύκολα σαφές το πόσο σημαντική επιρροή έχει αυτό το μέρος για εμάς – για την υγεία μας, τη διάθεσή μας και γενικά την ευημερία μας. Εξίσου μεγάλη επιρροή ασκούμε όμως και οι ίδιοι στο περιβάλλον μας με την συμπεριφορά μας και τις συνήθειές μας: Εάν δεν προσέχουμε καθημερινά και δεν προσπαθούμε να καταναλώνουμε όσο το δυνατό λιγότερη ενέργεια και πόρους, το οικολογικό μας αποτύπωμα θα αυξηθεί αισθητά. Θα πρέπει να έχουμε πάντα υπ’ όψη πως συχνά, τα μικρά βήματα είναι που κάνουν τη μεγάλη διαφορά στο τέλος.

Και αυτό που ισχύει για εμάς, ισχύει φυσικά και για τα πράγματα που μας περιβάλλουν. Είτε πρόκειται για υπολογιστές, εκτυπωτές, πλυντήρια πιάτων ή καφετιέρες και γενικά όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούνται πολύ σε γραφεία και εταιρείες. Επομένως, όποιος αποφασίζει για τον εξοπλισμό ενός γραφείου, θα πρέπει να επιλέξει τις πιο αποδοτικές ενεργειακά. Σε αυτήν την επιλογή μπορούν να βοηθήσουν τα πιστοποιητικά.

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ: Η ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

Πολλές φορές θα χρειαστεί να αγοράσει ή να αντικαταστήσει κανείς μια συσκευή, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα αναφερθούμε στις μηχανές καφέ. Οι ποιοτικές μηχανές καφέ, όπως είναι οι αυτόματες μηχανές για γραφεία έχουν υψηλό κόστος. Μια φθηνή εναλλακτική λύση θα εξοικονομούσε και ενέργεια? Κατά την αγορά μιας μεταχειρισμένης μηχανής καφέ, η διάρκεια ζωής της αξιοποιείται στο έπακρο, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται τα απορρίμματα. Έτσι και κάνετε κάτι καλό για το περιβάλλον και απολαμβάνετε καλό και ποιοτικό καφέ σε προσιτή τιμή. Χάρη στο εξειδικευμένο τεχνικό μας τμήμα παρέχουμε service σε μηχανές καφέ, τις οποίες σας προσφέρουμε κατόπιν αιτήματος.

ΚΑΦΕΣ: ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Σε κάθε χώρο εργασίας είναι απαραίτητη η προσφορά καφέ. Οι εταιρείες συνήθως παρέχουν στους υπαλλήλους τους μια επιλογή ροφημάτων και σνακ. Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα ζεστά ροφήματα, καθώς έχουν μεγάλη ζήτηση. Ειδικά σε μεγάλα γραφεία και επιχειρήσεις καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες καφέ καθημερινά και αυτός είναι ο λόγος που η επιλογή των προϊόντων πρέπει να εστιάζει στην βιωσιμότητα. Ο βιολογικά καλλιεργημένος και βιώσιμος, αειφόρος καφές σας επιτρέπει να έχετε και την συνείδησή σας καθαρή.

ΔΙΑΝΕΜΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ: ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ

Το φρέσκο κρύο νερό είναι απαραίτητο ειδικά κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα, αξίζει να εγκαταστήσετε έναν διανομέα νερού χωρίς φιάλη. Η υγιεινή παροχή φρέσκου νερού σε μια εταιρεία έχει φυσικά θετική επίδραση στην υγεία και την ευημερία των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα η χρήση ενός διανομέα χωρίς φιάλη προσφέρει τόσο οικονομικό όσο και περιβαλλοντικό πλεονέκτημα.

Nachhaltiger Kaffee

ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΑΦΕΣ

Το σωστό φλυτζάνι για κάθε ρόφημα

Μάθετε περισσότερα

Kleines Büro

ΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Κατάλληλες προσφορές και ολοκληρωμένες λύσεις για μικρά γραφεία

Μάθετε περισσότερα

Kaffee für Große Büros

ΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Μηχανές καφέ και προσφορές για γραφεία και εταιρείες με περισσότερους από 20 εργαζόμενους

Μάθετε περισσότερα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Σε ό,τι αφορά το χαρτί και τα υλικά συσκευασίας αξίζει να στραφεί κανείς σε εναλλακτικές λύσεις, πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν πλέον ανακυκλώσιμα υλικά και ταινίες συσκευασίας και προτείνουν την επαναχρησιμοποίηση κιβωτίων όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακόμη και στα καθαριστικά υπάρχουν ήδη εναλλακτικές λύσεις με οικολογικά ακίνδυνα καθαριστικά που είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα χημικά.

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Ο διαχωρισμός των απορριμμάτων και η ανακύκλωση είναι πλέον καθημερινότητα για τα περισσότερα νοικοκυριά, ωστόσο πρέπει να υιοθετηθεί και από τις επιχειρήσεις. Και οι ίδιοι δεν έχετε αναρωτηθεί πώς θα μπορούσαν να μειωθούν τα περιττά σκουπίδια ελαττώνοντας για παράδειγμα τα πλαστικά κύπελά καφέ ή έστω να γίνουν λιγότερο επιβλαβή? Η απάντηση σε αυτό είναι μία: Είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια για τον καφέ, π.χ. καταργώντας εντελώς τα μιας χρήσης. Όποιος θέλει οπωσδήποτε take away καφέ ή φαγητό, καλό θα ήταν τουλάχιστον να επιλέξει να μην παραλάβει πλαστική σακούλα, ή ακόμα καλύτερα να δώσει προσοχή στις βιώσιμες επιλογές συσκευασίας, όπως π.χ. από ανακυκλωμένο χαρτί ή άλλες φυσικές πηγές. Πλέον είναι πολλές οι επιχειρήσεις που προσφέρουν μαχαιροπήρουνα και κύπελα από 100% ανανεώσιμες πρώτες ύλες.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ – ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ

Και τί γίνεται με την χρήση νερού, θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας? Κάποιοι θέλουν να νιώθουν άνετα και ζεστά στη δουλειά τους. Άλλοι προτιμούν να έχουν φρέσκο αέρα. Η θέρμανση ενός χώρου ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν παράθυρα ανοιχτά μπορεί να αποφευχθεί. Μια εξειδικευμένη λύση κλιματισμού, φιλική προς το περιβάλλον βοηθά στην ευημερία των εργαζομένων, ενώ παράλληλα μπορεί να είναι λιγότερο επιβλαβής και να μειώσει σημαντικά το κόστος. Το ίδιο ισχύει και για μηχανήματα ή συσκευές με επιλογές αναμονής και εξοικονόμησης ενέργειας. Οθόνες ή υπολογιστές που παραμένουν αχρησιμοποίητοι μπορούν να απενεργοποιηθούν πλήρως. Σε ό,τι αφορά τον φωτισμό θα πρέπει να εγκαταστήσετε ανιχνευτές κίνησης και – εάν δεν το έχετε ήδη κάνει – να επιλέξετε παντού LED.