Για το λόγο αυτό, πρέπει να πίνετε πάντα καφέ με γάλα

Το ερώτημα αν θα πίνουμε καφέ με ή χωρίς γάλα είναι συνήθως θέμα γούστου. Άλλοι προτιμούν τον καφέ τους μαύρο, άλλοι με κρεμώδη αφρό γάλακτος. Μια μελέτη θα μπορούσε τώρα να επηρεάσει την προηγούμενη απόφασή μας, γιατί ανακάλυψε ότι ο καφές με γάλα έχει ιδιαίτερη επίδραση στην υγεία μας!

Γι' αυτό πρέπει να πίνετε πάντα καφέ με γάλα

Όποιος έπινε πάντα τον καφέ του μαύρο θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη τώρα. Μια πρόσφατη μελέτη από την Κοπεγχάγη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καφές με γάλα έχει θετική επίδραση στην υγεία μας. Οι Δανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι πρωτεΐνες του γάλακτος αντιδρούν με τα αντιοξειδωτικά του καφέ, υπάρχει αντιφλεγμονώδης δράση στον οργανισμό.

Προηγούμενες μελέτες έχουν ήδη εξετάσει πώς οι πολυφαινόλες μπορούν να απορροφηθούν καλύτερα από τον οργανισμό. Οι πολυφαινόλες ανήκουν στην ομάδα των αντιοξειδωτικών που προστατεύουν τον οργανισμό μας από την καταστροφή των κυττάρων. Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται σε πολλά φρούτα – αλλά και στον καφέ. Για πρώτη φορά έχει πλέον αποδειχθεί ότι οι πρωτεΐνες αυξάνουν την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών στο σώμα.

Το μόνο μειονέκτημα: ο καφές με γάλα έχει περισσότερες θερμίδες από τον μαύρο.