Γιατί προθερμαίνουμε τα φλυτζάνια espresso;

Προθέρμανση των φλυτζανιών για αναβαθμισμένη εμπειρία καφέ!

Αν θέλετε η εμπειρία της γεύσης και των αρωμάτων της αγαπημένης σας ποικιλίας καφέ να είναι πάντα η καλύτερη δυνατή, τότε αυτή είναι μια πρακτική που ίσως έχετε παραβλέψει. 

Γιατί χρειάζεται να προθερμαίνουμε τα φλυτζάνια πριν τα γεμίσουμε με espresso;

Η προθέρμανση των φλιτζανιών πριν την παρασκευή του espresso είναι σημαντική για διάφορους λόγους:

 

1.       Σταθερή θερμοκρασία του ροφήματος: Η προθέρμανση των φλιτζανιών βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας του espresso. Αν ένα κρύο φλιτζάνι έρθει σε επαφή με τον ζεστό καφέ, μπορεί να απορροφήσει πολύ γρήγορα τη θερμότητα, κάνοντας τον καφέ να κρυώσει γρήγορα.

2.       Διατήρηση της φρεσκάδας: Οι Μπαρίστα προτείνουν ο καφές να σερβίρεται πάντα σε προθερμασμένα πορσελάνινα φλυτζάνια. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα κρύο φλυτζάνι μπορεί να μειώσει την θερμοκρασία του φρεσκοπαρασκευασμένου καφέ έως και 10 βαθμούς κελσίου με το που ακουμπήσει την κρύα πορσελάνη, επηρεάζοντας την γευστική εμπειρία. Η σωστή θερμοκρασία του φλυτζανιού είναι απαραίτητη για την ανάδειξη της γεύσης και του αρώματος του καφέ.

3.       Επίδραση στην κρέμα: Το κρύο φλυτζάνι μπορεί να επηρεάσει τη δημιουργία της κρέμας του espresso. Ένα ζεστό φλιτζάνι διατηρεί την θερμότητα του καφέ και έτσι βοηθά στη διατήρηση και την ποιότητα της κρέμας.

Η προθέρμανση των φλιτζανιών είναι μια πρακτική που συνηθίζεται στην παρασκευή espresso για να διασφαλιστεί η καλύτερη εμπειρία κατανάλωσης του καφέ.

CupWarmer S black 24176

Αναβαθμίστε την εμπειρία καφέ χρησιμοποιώντας προθερμασμένα φλυτζάνια. Διατηρήστε τα φλυτζάνια σας ζεστά με το μικρό, πρακτικό Cup Warmer S της Jura, το ιδανικό αξεσουάρ για κάθε αυτόματη μηχανή καφέ. Ο θερμαντήρας φλυτζανιών διατηρεί τα φλυτζάνια σε σταθερή θερμοκρασία περίπου 55°C. Το καπάκι εμποδίζει την απώλεια θερμότητας, εξοικονομώντας ενέργεια.

Cup warmer

Αν χρειάζεστε μεγαλύτερο χώρο για την προθέρμανση των φλυτζανιών, το Jura Cup Warmer αποτελεί τη λύση που αναζητάτε.

Glass Cup Warmer

Για επαγγελματίες με χώρους εστίασης το Jura Glass Cup Warmer από ανοξείδωτο ατσάλι παρέχει χώρο για 100 φλυτζάνια espresso διαμέτρου 60mm.